[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

A Tolkien,ezt a történetet a gyerekeinek mesélte. Én,viszont a második kötetet már lelkierő híján nem olvastam végig ,mert,ha én, felnőttként belegabalyodtam a sok szereplőbe,helyszínekbe,akkor azt nem értem,hogy a gyerekei hogy tudták követni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

A dolgozószobám falain könyvespolcok voltak. Megszüntettem őket,most az úti relikviáim díszítik a falakat. De a nagyszobában még van 3 nagy könyves szekrénnyi könyv és az ágyam mellezz hosszában egy nyitott kétpolcos kézikönyvtár könyvespolc.

Válasz

Knizner B. Sylvia üzente 13 éve

Én sem egyfolytában veszem, de alkalmakkor igen. Meg azért kapunk is, főleg a nagyfiam, csupa tudományos könyvet. :) Mikor a dínókért volt oda, azt kapott mindenkitől, hát van vagy.... egy tucat. Utána a naprendszerért kezdett rajongani, akkor mindenki azt vett, abból is van egy tucat. Anyukám olvasott a Magyarok múltjáról egy könyvet, erre vett is neki egy történelmit. ... Szóval mindig van.

Válasz

Tövisi Eszter üzente 13 éve

Nekünk is sok könyvünk volt, de minden odalett. Ami megmaradt, az anyunál van, nekem itthon nincs túl sok, 3 polc, gyűjtögetni meg nehéz, mert mindig másra kell a pénz:((

Válasz

Tövisi Eszter üzente 13 éve

Bori! Neked ezek szerint fogalmad sincs róla mit írsz...:DDD A gyűrűk urát nem tudtam elolvasni, túl cifra az írásmódja nekem, de a filmet imádom. Ezt a történetet ugyanolyan jól meg lehetne filmesíteni, az 100%. És még olvasni is jó:D Nagyon jól fel van építve, nincsenek fölösleges dolgok benne, nem kacifántos. Egyszerű, akciódús és nagyon szerethetőek a szereplők. Ja, a látványról nem is beszélek!
És ha befutsz, szavadon foglak ám:DDD Úgy rád csimpaszkodok, hogy az Oscar-gálán is az első sorban ülök majd:DDD

Válasz

Knizner B. Sylvia üzente 13 éve

??? Akkor ott aztán külön szoba lehetett a könyveknek. :) Igazi házikönyvtár. Őszintén szólva én is álmodozom erről... lehet, hogy egyszer meg is valósítom, addig meg gyűjtögetem a könyveket.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Én végig olvastam a magyar , orosz,amerikai,angol,francia klasszikusokat. A telefonközpontban voltam 22 évig ügyeletes műszerész és táskaszám hordtam be az olvasnivalót. Csak akkor kellett dolgozni,ha hiba keletkezett valamelyik vonalban. A könyvtárunk 3 teherautónyi könyvet is kivitt Erdélybe is a rendszerváltás után.

Válasz

Knizner B. Sylvia üzente 13 éve

Azta! Most irigykedem. Nem tudom, hogy nálunk hány könyv volt anno, de bizonyára ezres nagyságrendben nem mérhető. Csak egy nagyszekrény volt dugig vele. Viszont a szüleim még most is gyűjtik, folyton vesznek egy-egy darabot. Én meg itthonra. Jaj, én olvasni is nagyon szeretek. Ha nem írok, akkor olvasok. Ezt a kettőt tényleg fanatikusan csinálom. :)))
A régi könyvek között nekünk is van olyan, ami csak pár forintba került régen, meg sorozatok. Nagyon szeretem a régi korról szóló könyveket, mint Mikszáth novellái, meg pl. a Varjú a toronyórán....

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nálunk is tradicionálisan öröklődött az olvasás szeretete.Bár,nekem rendelkezésemre áll hatalmas megyei jogú könyvtár,azért a már megritkított kb. 2000-es házi könyvtáram még mindig megvan. Ráadásul megörököltük a szüleim hatalmas k9nyvtáráát is,amit elosztottunk egymás között és a duplungokat bevittem a könyvtárba és a többi duplunggal együtt egy kamionnyit kiküldtünk Kárpátaljára.

Válasz

Knizner B. Sylvia üzente 13 éve

Nálunk otthon annyi könyvünk volt/van, hogy anyukámék alig férnek tőlük. Nálunk az egész család nagyon szeret olvasni. A szüleim még a mai napig is veszik a könyveket maguknak, nekünk, unokáknak... mert a könyv az örök. Gyerekkoromban rengeteget olvastam, ha unatkoztam, előkaptam egyet, és olvastam. A végén odáig fejlődtem, hogy egy 200 oldalas könyvet egy nap alatt el is olvastam. :)
A férjem nem szeret olvasni. Sokszor nevetek is rajta, mikor elővesz egy könyvet, és közli, hogy csak a képeket nézegeti. Viszont a gyermekeim polca szintén tele van könyvvel, a csillagászaton keresztül a gyerekregényen át a mesekönyvig, van minden. Nagyfiam 10 évesen már túl van az E.T.-n, és az Egri csillagokon is. :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Régen irreálisan olcsók voltak a könyvek,mert nagy volt az állami támogatás rajtuk,azért,hogy művelődjenek az emberek. Aztán volt 3 Ft-os olcsó könyvtár sorozat is. Akkor,abban az időkben 1200-1800 Ft volt egy havi fizetés,tehát meg sem érezte az ember ha vett pár olcsó könyvet 3 Ft-ért. De a legdrágább sem került 15-20 Ft-nál többe. Anyám egy nagy irodaházban volt bérszámfejtő. Volt egy öreg bácsi,aki minden negyedévben hozta a könyveket és részletre lehetett tőle vásárolni. Egy másik ilyen könyves a gyár irodáit járta végig. De rajtuk kívül voltak ilyen könyvárusok. A gyárba is bejártak és vettük tőlük a könyveket részletre.

Válasz

Bökös Borbála üzente 13 éve

Nem tudom régebben milyenek voltak az árak, de az is az igazság, hogy manapság igen drágák a könyvek, persze hogy nem áldoz rá senki. Nekünk is csak úgy van nagy házi könyvtárunk, hogy a szüleim fiatalkorukban, szinte a teljes fizetéseiket otthagyták könyvekre, s megszállottan olvasott az egész család. Azt mondják a szüleim, akkoriban olcsóbb volt a könyv. :) Nálunk is szokás volt ez a könyvajándékozás, egyszer egy Karácsonyra 20 könyvet kaptam (na jó, volt közte sok antikváriumi) :D Az utóbbi években kevés könyvet tudtam venni, csak töltögetem Internetről mert az ingyen van, könyvtárazok, meg fénymásolom azoktól akiknek megvan. Ez a szomorú valóság.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

A lakosság nagy része alul művelt,nincs igénye a kultúrára. Az olvasásra,meg pláne nem! Könyvel vásárolni meg végkép nem szokás.Mi hárman vagyunk testvérek. Az ötvenes évek elején voltunk gyerekek. Az volt nálunk a szokás,hogy anyám minden alkalomra könyveket ajándékozott nekünk,így karácsonyra is.

Válasz

Knizner B. Sylvia üzente 13 éve

Amúgy én arra jutottam, hogy mivel most minden a celebek körül forog, ha Stohl András lennék, akármilyen könyvemet kiadnák, pláne, ha az a drogról, meg a magánéletről szólna. :S Ez a mai könyvpiac!

Válasz

Knizner B. Sylvia üzente 13 éve

Bori! Ez a könyv nagyon jó! Ha kiadó lennék, én bevállalnám. De sajna nem vagyok.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Most volt 15- 16 óra között egy beszélgetés a Duna TV-én a mai magyar irodalom helyzetérő. Vizi E Szilveszter,az Akadémia Elnöke , Romsics Igác történész,egy irodalom esztéta és egy délvidéki író beszélgettek. Ott is a következtetést vonták le,hogy főleg a lobbisták tudnak befutni,sőt nyugaton is megjelenni,középszerű művekkel is. A jó,ismeretlen szerzők által írt művek elvéreznek a protekcióra épülő versenyben.

Válasz

Bökös Borbála üzente 13 éve

Hát, szerintem azon is múlik a dolog hogy kinek milyen az ismeretsége...lehet hogy ez is protekciós alapon működik, és ha meg valaki jelentkezik "az utcáról" annak kevesebb az esélye. Szerintem sok embernek lapulnak tehetséges, jól megirt sztorijai a fiók mélyén (mint pl anyukádnak), de pont ezért elő sem veszik. Mert tudják hogy úgysincs esélyük, esetleg félnek is a visszautasitástól, megszégyenitéstől. Hogy jobb mint a Gyűrűk Ura?Áááááá azzal a nagyon komoly művel nem lehet versenyezni...sem mondanivalóban, sem irástehnikában. De azért jólesett. Eszti, ha egyszer, az életben befutok, te leszel a Fan klubbom első számú alapitótagja :D

Válasz

Tövisi Eszter üzente 13 éve

De ha valami igazán nívós, ütős, akkor miért rázzák le??? Ajaj, kicsi az én fejecském az ilyesmihez:S :((
Borika! Vagy Borbi?:)) Tényleg hogy szereted? Szóval ez a rész is, a Léleknyűvős nagyon jó, igazán fagyos:)) Tényleg forgattunk erről filmet:))) Nekem ez a történet simán van olyan jó, mint a gyűrűk ura:) Ha nem jobb:))

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Ha valaki,valamit sokszor emleget,óhajt,és ha lerázzák,újra és újra ejánlgatja magát,akkor egyszer tényleg megunják és hogy lerázzák alkut kötnek vele. De,azért annak amit el akar adni igen nívósnak,ütősnek kell lennie!

Válasz

Bökös Borbála üzente 13 éve

Igazad van! Amig élünk remélünk! :)))

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nekem Deák Ferenc példája lebeg a szemem előtt. Tanultuk az 1967-es kiegyezés történetét,melyben deák kitartó munkásságának az eredménye 18 évvel a forradalom leverése után bekövetkezett. Ez a feliratozási módszerként híresült el. Addig-addig küldözgette,és mindig kicsit engedett a követelésekből,amig megunta Ferenc József és belement a kiegyezésbe,csakhogy lerázza ezt a gyötrőszúnyog-Deákot!

Válasz

Bökös Borbála üzente 13 éve

Áááá...ez lenne egy részlet a regénykémből, nem is tudom igazán milyen kategória, sci fi, fantasy, romantikus, minden van benne :) Kriterion? Irodalmi jelen? Ááá... félek hogy azt mondanák rá nem minőségi szépirodalom... tudod.. csak olyan könnyed sci fi irka-firka.. De meg fogom próbálni, mert mindenhová elküldöm majd, csak még rendbe kell tegyem, mert van benne egy csomó elütés, meg helyesirási hiba, meg az időkkel is folyton bajom van, hol jelenben, hol múltban...szóval ilyenek. :) De köszi a tanácsot, megpróbálkozom mindenfelé. :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Érdekes az írás. Az írásmódod filmszerű. Szépen alkalmazod a jelzőket. Kicsit romantikus fantasynak tűnik. Miért nem próbálkozol a Kriterionnál vagy az Irodalmi jelennél? Lehet,hogy a Böszörményi Zoltán ráharapna.

Válasz